2017. március 5., vasárnap

Az utolsó nyár 3. fejezet


Kellemes olvasást kívánok az egyik kedvenc fejezetemhez! ;):)



Niall elnyomott egy ásítást, majd nagyokat pislogva elkezdte lepakolni az előtte álló asztal tartalmát. A csapat, mely nem sokkal korábban még ott tanyázott, töménytelen mennyiségű piát fogyasztott el, míg végül nagy hanggal kivonultak a bárból. A szőke ezt egyáltalán nem bánta. Minél többet forgolódott ittas emberek között, annál jobban elment a kedve attól, hogy a sárga földig igya magát. Ilyesmire mostanában különben sem volt ideje; délelőtt aludt, délután a garázsban próbált a barátaival, este pedig fel-alá rohangált, teljesítve a vendégek rendeléseit. Egyetlen értékelhető dolog volt a munkájában a fizetésen kívül – mégpedig Calum, akit Niall örömmel és megkönnyebbüléssel fedezett fel első napján. Mint kiderült, a srác már lehúzott egy hetet, így szívesen vállalta, hogy elmagyarázza a szőkének, hogy is mennek a dolgok arrafelé. 

A következő jó tanácsokkal látta el újdonsült kollégáját, miközben rámutatott egy-egy vendégre:
-          Neki sose adj három pohárnál többet, mert balhézni kezd.
-          Hallgasd végig, ha a lányáról beszél, mert busás jattal hálálja meg.
-          Ki fog kezdeni veled, de te csak mosolyogj és bólogass.
-          Veled is kikezdett? – érdeklődött Niall csak úgy mellékesen.
-          Nem. A szőkék a gyengéi. – Aztán ott folytatta, ahol abbahagyta: - Az a nő ott a tulaj egyik rokona, szóval minden első itala ingyen van.
-          Te mennyi idő alatt jegyezted meg ezeket? – kérdezte a szőke, miután visszatért a pulthoz, és letette az üres tálcát. Calum előbb mosolyogva odacsúsztatott egy poharat egy férfi elé, aki rákacsintott. Niall gyomra hirtelen összerándult.
-          Elég volt hozzá pár nap. Nyugi, te is hamar bele fogsz jönni – biztatta Calum a srácot egy újabb mosollyal. Calum hasonlóan felzselézve hordta barna haját, mint Niall a sajátját, ami, mint azt Niall gyorsan megállapította, igazán előnyösen állt neki. A szőke addig a napig azt sem vette észre, hogy mennyire izmos a másik, pedig a karjai egész sok hölgyvendég tekintetét magukra vonták.

Niall több szempontból sem fogja elfelejteni azt a bizonyos szerdai napot; alig két hete adták le a demójukat, valamint ugyanennyi ideje volt a bár alkalmazottja is. Ahogy Calum előre megjósolta, a szőke srác hamar feltalálta magát, és megértette, hogy bizony vannak olyan vendégek, akik kifejezetten miatta látogatnak vissza estéről estére. A felfedezés hatalmas önbizalmat adott neki, és már nem félt rámosolyogni azokra, akiktől borravalót remélt. A flörtölésig persze még nem merészkedett, mert erősen kételkedett abban, hogy olyan jó tudna lenni benne, mint például Calum.

-          Egészen hihetetlen – adott hangot csodálatának azon a szerdai estén, amikor is Calum több borravalót kapott, mint amennyibe maga a fogyasztás került.
-          Nem tehetek róla, ellenállhatatlan vagyok – kacsintott rá a barna hajú srác, mialatt visszacsukta a kasszát. Niall erre majdnem rávágott valamit, de szerencsére épp intettek neki az egyik asztaltól.

Már csak néhány lépésre volt a vendégektől, mikor rájuk ismert, és legszívesebben nyomban visszafordult volna. Nos, a régi Niall egész biztosan így cselekedett volna, a mostani viszont csak erősebben markolta meg a jegyzetfüzetét, és mosolyogva megállt az asztalnál.
-          Jó estét. Mivel szolgálhatok?
-          Egy sört kérek – mosolygott vissza Ashton.
-          Meg kell mondjam, tényleg szexi vagy ebben az egyenruhában! – csúszott felé Luke, mire a mellette ülő csaj visítva felnevetett.
-          Annyira igazad van! – Luke átkarolta, de közben továbbra is a srácot bámulta. Niall alig pár hete még szinte bármit megadott volna azért, hogy a srác őt ölelje át ilyen birtoklón, mára azonban teljesen érzéketlenné vált irányában. Talán az a nagy pofon kellett neki, amikor Luke kihasználta ittas állapotát… mindenesetre Niall semmi mást nem érzett, csak enyhe undort.
-          Nos, szöszi, benne lennél egy hármasban?
-          Egészen biztos vagyok benne, hogy kettőnkkel már nem bírnál el, Mr. Gyorstüzelő.
-          Ezt megkaptad! – csapott az asztalra Ashton vigyorogva.
-          Tehát egy sör lesz?
-          Kettő – sziszegte Luke, majd célzatosan elmerült a csaja szájában. Niall szívesen megérdeklődte volna, Harry mégis mit szól mindehhez, de abban a pillanatban felhangzott a rádióban a göndör hajú srác hangja.

Niall észre sem vette, hogy ledermedt, csak mikor Ashton megpaskolta a vállát. A szőke visszasprintelt a pulthoz, ahol Calum épp hangosabbra vette a rádiót, hogy a legutolsó sarokban is hallani lehessen a One direction új dalát.

Niall annyira telve volt érzelmekkel, hogy fel sem fogta igazán, mit művel, de a teste önállósította magát, és megölelte Calumot.
-          Fantasztikus lett a dalotok! – suttogta a fülébe a srác, Niall pedig lehunyta a szemét.
-          Ne haragudj – krákogta, mikor elhúzódott.
-          Miért kéne haragudnom?
-          Mert… a mienket előbb adták le, mint a tieteket. – Calum erre felkacagott, és Niall vállára tette a kezét. Teljesen természetes mozdulat volt ez két barát között, így Niall nem is értette, miért kezdett el hevesebben verni a szíve.
-          Ekkora hülyeséget már rég hallottam. Különben is, a mi dalunk a nyomába sem érhet ennek.
-          Ne túlozz!
-          Komolyan – biccentett Calum. – Többször is mondtam Luke-nak, hogy dolgozzunk még rajta, mert túl összecsapott lett… de nem hallgatott rám.
-          Ha már Luke… itt van egy csajjal.
-          Óó. És, hogy érzel ezzel kapcsolatban?
-          Nem érzek semmit – felelte Niall őszintén. – Azt hiszem, totál kiábrándultam belőle, mert egy önző seggfej.
-          Értem – bólintott a másik. – Ezt nagyon jó tudni… habár én Harryre gondoltam.
-          Ja, hogy az – pirult el a srác a füle tövéig. – Harry jobbat érdemel. – Azzal fogta a söröket, és távozott.

Másnap délután természetesen a daluk elhangzása volt a fő téma a próbán, ami mindannyiukat még jobb és keményebb munkára sarkallta.
-          Hood mit szólt? – érdeklődött Louis a nyitott ajtó mellett pöfékelve. Odakint csendesen szemerkélt az eső.
-          Gratulált – közölte Niall tartózkodón. Valamiért nem akaródzott neki kiadni a másik srácot.
-          Ennyi? Nem grimaszolt? Nem átkozódott? Nem szólt be?
-          Miért tette volna? Az, hogy hamarabb adták le a mi dalunk, még nem garancia a sikerre.
-          Azért van némi köze hozzá – mutatott rá Liam -, elvégre így a mi dalunkra korábban kezdhetnek el szavazni.
-          Most akkor elkezdjük a próbát, vagy sem? – kérdezett közbe Harry.
-          Sietsz talán valahová? – villant oda Louis tekintete.
-          Mi közöd hozzá?
-          A fejem azért nem kell leharapni.
-          Akkor inkább ne szólj hozzám.

Niall és Liam elképedt pillantást váltott. Sosem hallották még Harryt ilyen durván beszélni, bár ha igaz, hogy Luke kiadta az útját, akkor még érthető is volt a viselkedése Niall szerint.
Miután Harry a próba végeztével sietve távozott, Louis hosszan bámult utána.
-          Figyelj – sétált mellé Niall. – Legyél vele most türelmes. Biztos nem könnyű elviselnie a dolgot.
-          Miféle dolgot?
-          Hát – Niall utált pletykálni – Tegnap este Luke egy csajjal volt a bárban. – Louis arcán a legkülönbözőbb érzelmek vándoroltak át.
-          Értem. – Csak ennyit reagált, miközben mindkét keze ökölbe szorult.

Pár nappal később a 5 Second of summer dala is elhangzott a rádióban, amivel kezdetét vette a szavazatokért vívott háború. A családok már tudták a dolgukat – felkelés után első dolguk volt elküldeni a napi első SMS-t -, Liam azonban nem elégedett meg ennyivel. Szabad óráikban szórólapokat nyomtattak és terítettek szét a városban, amikor pedig már ez sem volt elég, a srác felvetette, hogy vessék be magukat.
-         Vessük be? – értetlenkedett Niall, aki morcosabb volt a szokásosnál, ugyanis a Liam által összehívott taktikai megbeszélés keresztülhúzta az alvással kapcsolatos terveit. – Ezt pontosan hogy érted?
-          Hát a csajokra, mi másra! Dobjátok be magatokat, csábítsátok el őket, aztán csikarjatok ki belőlük pár szavazatot.
-          Payne, állj le – kérte Louis. – Egyikünk sem fog prostituálódni pár szavazatért.
-          Nagy szavak egy nagy embertől – mormolta Harry, de Louis nem vette fel a kesztyűt. Niall örömmel állapította meg, hogy a srác megfogadta a tanácsát, és gyengédebben bánt Harryvel. Niall szerint Louis a megfelelő pillanatra várt, hogy akcióba lendülhessen.
-          Louis-nak igaza van – mondta Niall. – Hinnünk kell benne, hogy a dalunk elég jó, és mindenféle csalás nélkül is bejut az élő műsorba.
-          Hát rendben – adta meg magát Liam. – Habár biztosra veszem, hogy a 5SOS nem lesz ennyire széplelkű.
-          Te csak ne vedd őket egy kalap alá – figyelmeztette Niall.
-          Ashton persze nem lenne képes ilyesmire, az világos…
-          Calum mégúgy se – szúrta közbe Niall.
-          Hát a pasiknál ő is tehetne egy próbát, evégre nem ronda gyerek! – nevetgélt Liam észre sem véve, hogy Niall nem kap levegőt.
-          Miről beszélsz? – suttogta erőtlenül, de nem érkezett válasz, ugyanis a következő másodpercben már mind valami egészen mással voltak elfoglalva.

Luke pontosan úgy vonult ki a garázsból, mint egy kiskirály, oldalán egy cicababával – aki egészen biztosan nem volt azonos azzal, akivel Niall a bárban látta -, akit aztán minden további nélkül le is smárolt.
Niall tekintete Harry felé ugrott, aki nem látszott sem döbbentnek, sem szomorúnak.
-          Hemmings, a kurva anyádat!

Egyikük sem vette észre, hogy Louis eltűnt mellőlük – egyedül ő nem cipelt semmilyen hangszert, így könnyű dolga volt -, és máris Luke felé lépkedett.
-          Tomlinson, beszélhetnénk arról, kinek az anyja a nagyobb iparos, de mint látod, most éppen nem érek rád.
-          Ne aggódj, gyors leszek – sziszegte Louis, aztán az ökle már lendült is.

Ezután több minden is történt gyors egymásutánban: a cicababa sikongatva elrohant, Liam és Niall gyorsan letette a hangszereket, és megpróbálták szétszedni a verekedőket. Luke szeme alatt máris éktelenkedett egy monokli, valamint vérzett az orra, a hajkendője pedig a porban hevert. Louis éppen újból nekilökte a falnak, mikor Liam és Niall végül lefogta.
-          Nyugi, haver – csitítgatta Liam higgadtan.
-          Mi a fasz bajod van? – kérdezte Luke az orrát törölgetve.
-          Pont a faszod a bajom, amit nem tudsz a gatyádban tartani! – Louis megkísérelt kiszabadulni. – Tudod te, mennyire szerencsés voltál? Megvolt mindened, mégis eldobtad magadtól pár ribanc kedvéért!
-          Gőzöm sincs, miről beszélsz – adta az értetlent a másik, aztán megmozdult, nyilván azzal a céllal, hogy hasba vágja a kiszolgáltatott Louis-t, de a semmiből hirtelen felbukkant Calum, és elkapta a karját a levegőben.
-          Ez már régen kijárt neked – mondta komoran.
-          Semmi közöd a dolgaimhoz!
-          Kurvára meg ne lássalak még egyszer a közelében, vágod?! – fröcsögte Louis.
-          Örülj neki, hogy leteszteltem neked az árut!

Abban a pillanatban, mintha csak előre megbeszélték volna, Niall és Liam egyszerre engedte el Louis egy-egy karját, és Calum is hátrébb lépett.

Luke egyáltalán nem hagyta magát, mégsem lehetett sok esélye a nála idősebb és izmosabb sráccal szemben.
-          Nagyon remélem, hogy megtanultad a leckét – morogta Louis, aztán hagyta, hogy Luke összeroskadjon a fal tövében.

Harry, aki addig a percig valószínűleg katatón állapotban volt, most felocsúdott. Előbb összepréselte a száját, aztán elpirult, és a haját kezdte igazgatni.
-          Kösz – motyogta teljes zavarban.
-          Szívesen – gyújtott rá Louis, nyugalmat erőltetve remegő kezére. – Ez a mocsadék már tényleg nem tudja, hol a határ.
-          Egyetértek – bólintott Calum. – Külön kösz, hogy a hangszálait és a kezeit épségben hagytad.
-          Mi sem természetesebb. Elvégre miért szenvedjen az egész banda az ő hibájából? – Calum és Louis kedélyesen összenevetett, ami Niallnek egyáltalán nem tetszett. De nem ám.

Éppen ezért javasolta, hogy napolják el a délutáni próbát, és mindenki menjen a dolgára. Liam persze rohant is a barátnőjéhez, Ashton hazaszállította a felszereléseket, Niall pedig – hogy biztosra menjen – a távolodó Harry után lökte Louis-t.
-          Kapd már el, te hülye! Itt a nagy esélyed.
-          Gondolod? – Sosem látta még Louis-t ilyen bizonytalannak.
-          Biztosan tudom. Na, húzás!

Niall még magának is csak részben vallotta be, de nem egészen önzetlen célból biztatta ennyire a barátját. Liam korábbi szavaiból mintha azt vette volna ki, hogy Calum minimum biszexuális… Louis-nak pedig nagyon kevesen tudtak ellenállni.
-          Nos, ez jobb volt, mint a szappanoperák, amiket anyám néz – közölte Calum csillogó szemmel. – Van valami terved délutánra?
-          Arra gondoltam, kiülök pengetni a parkba. Csatlakozol?

-          Basszus, ez eddig eszembe sem jutott!
-          Pedig így sokkal egyszerűbb, látod?
-          De még mennyire. – Niall nevetve csóválta a fejét, mialatt végighúzta ujjait a húrokon.
-          A bátyádék kitűzték már az időpontot?
-          Aha. Eddig az október tetszik mindkettejüknek. – Aztán a szöszi felvonta a szemöldökét. – Mikor említettem, hogy megnősül?
-          Nem is tudom – vont vállat Calum, de nem nézett rá. – Valamikor meló közben, azt hiszem.
-          És megjegyezted?
-          Miért ne jegyeztem volna meg? A barátok mindenféle dologról elbeszélgethetnek, nem igaz?
-          Ja, persze – bólogatott Niall, habár egészen érdekesnek találta, hogy Calum megjegyzett egy ilyen információt. Erről még a legközelebbi barátaival is csak ritkán szokott beszélni, mert sosem érezte úgy, hogy a haverjait érdekelné az életének ezen része. Calum azonban tényleg úgy nézett ki, mint aki kíváncsi a részletekre. Niall nekidőlt a mögötte álló fának.

-          Igazából szinte naponta meggondolják magukat azzal kapcsolatban, mit is akarnak – kezdte a mesélést. – Greg megelégedne egy sima anyakönyvvezetős esküvővel, Becca viszont az összes létező ismerősét meg barátját összecsődítené. – Felsóhajtott. – Egyáltalán nem zavarna a dolog, de mivel anya pénze is bánja, így…
-          És a bátyád nem akar konfrontálódni a menyasszonyával?
-          Persze, hogy nem, elvégre a heti három entyem-pentyem függ Becca jó hangulatától! – nevetett fel Niall, és Calum is csatlakozott hozzá.
-          Hoppá! – kiáltott fel a srác hirtelen, majd Niall nyakához nyúlt. A szőke srác úgy ledermedt, mintha sóbálvány-átokkal sújtották volna, és valamilyen megmagyarázhatatlan okból továbbra is égett a bőre ott, ahol Calum hozzáért.
-          Ezt miért csináltad? – kérdezte rekedten.
-          Volt ott egy katicabogár.
-          És?
-          Mit és? Utálod őket, vagy nem?

Calum ezután belekezdett egy vicces történetbe a nagybátyja kutyájáról, Niall pedig kötelességtudóan nevetett meg bólogatott, aztán egy huszárvágással kimentette magát, és hazarohant.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Üzemeltető: Blogger.

© Another World (Larry Stylinson), AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena